Eczeem, benauwdheid

Een jongetje van 4 jaar, Bart, komt samen met zijn moeder op consult. Hij heeft volgens moeder al vanaf zijn 1e levensjaar last van eczeemklachten, die later afgewisseld werden met benauwdheidklachten.  De benauwdheidklachten zijn ontstaan na het eerste levensjaar.  Hiervoor had hij alleen  eczeem, vanaf ongeveer de 3e levensmaand, vooral in elleboogsplooien en knieholtes. Van de moeder wil ik dan weten hoe de zwangerschap en bevalling was, hoe Bart was als baby, hoe zijn ontwikkeling was, hoe hij is met slapen, en eten, wat vindt hij lekker? Verder is het belangrijk om te weten of hij is gevaccineerd tegen de kinderziektes en hoe eventueel zijn reactie op die vaccinaties was. Daarnaast wil ik graag de ziektes weten die in de familie zitten bij de ouders beiderzijds.

eczeemBart bleek een vrolijke jongen, soms wat druk, met een normale ontwikkeling, Had een beetje koorts na de vaccinaties, daarna is het eczeem begonnen. Het eczeem en benauwdheidklachten wijzen op een bepaalde erfelijke belasting, daarom vroeg ik ook de ziektes in de familie na. Bleek dat moeder vroeger ook astmatisch was, en in haar familie was er meer eczeem en astma, en ook reumatische klachten.

Behandeling
De benauwdheidklachten zijn het ergste en dus belangrijk om eerst aan te pakken. Dus ik geef een passend plantaardig geneesmiddel om de acute benauwdheidklachten te genezen met daarbij een geneesmiddel dat werkt op zijn zgn. erfelijke belasting (met astma in de familie), waardoor het plantaardige middel goed kan werken. Reageert Bart hierop niet voldoende, kan evt. een vitaliserend geneesmiddel nodig zijn, zodat hij wel goed reageert. In de vervolgconsulten wordt dan bekeken hoe de vooruitgang is, worden de voorschriften bijgesteld.
Als de benauwdheid en eczeem klachten rustiger worden, kun je een dieperwerkend geneesmiddel voorschrijven, zodat hij in zijn constitutie (= de kern, zoals je bent als je geboren bent) versterkt wordt, waardoor de acute klachten minder snel terug zullen komen en uiteindelijk zullen verdwijnen.

Homeopathie en eczeem

Terug | Volgende voorbeeld

Contact

Petra van der Heijden
073-5218372 | 06-23884327 info@homeopetra.nl
Afspraak maken