Over mezelf

 

 

Hallo, ik ben Petra van der Heijden, ben opgegroeid in een bosrijk gebied, de Bedafse Bergen in Uden, waar ik me altijd sterk verbonden voelde met de  natuur om me heen. PvdH2Na mijn middelbare school ben ik de opleiding tot verpleegkundige A gaan volgen in Den Bosch, dit omdat mijn vader vaak in het ziekenhuis lag en het helpen van zieken mij wel aansprak. Ik voelde me tijdens de 5-jarige opleiding, het meest aangetrokken tot het verzorgen van kinderen, ben daarom ook kinderverpleegkundige geworden. Ik heb dit werk 25 jaar met veel plezier gedaan. Kinderen zijn nog open en puur, dat sprak en spreekt me nog aan.

Ondertussen heb ik zelf ook kinderen gekregen, die met hun oorklachten niet voldoende konden worden geholpen in de reguliere geneeskunst. Door een alternatieve behandeling verdwenen hun klachten wel, om daarna ook niet meer terug te komen.  Deze manier van behandelen, – er wordt naar de mens als geheel gekeken– en genezen volgens natuurwetten, wilde ik ook gaan leren.

Daarom ben ik de HBO-opleiding Natuurgeneeskunde gaan studeren in het NCN in Hilversum. Na 2 jaar heb ik voor de richting homeopathie gekozen, omdat die naar mijn mening het diepst kon genezen op alle niveau’s. Ik heb 5 jaar de opleiding tot klassiek homeopaat gevolgd aan het Hering College in ’s-Hertogenbosch. Ben in 1995 afgestudeerd en een eigen praktijk gestart.  Hierna heb ik nog vele jaren Post-Graduates gevolgd bij de “Stichting Hahnemann Homeopathie” te Almelo, onder leiding van Ewald Stöteler. Daar ben ik me steeds verder gaan verdiepen in het toepassen van de klasssieke homeopathie volgens de ziekteclassificatie van  Samuel Hahnemann.  In september 2009 heb ik de opleiding tot Cease-therapeut afgerond bij Tinus Smits. Naast mijn praktijk, waarin ik met veel plezier werk, geef ik ook Eerste Hulp cursussen, lezingen, en ben stagebegeleidster voor bijna afgestudeerde klassiek homeopaten. Het is een voorrecht om klassieke homeopathie op deze manier toe te mogen passen en de medemens naar een betere staat van ‘zijn’ te begeleiden.

Contact

Petra van der Heijden
073-5218372 | 06-23884327 info@homeopetra.nl
Afspraak maken