Klassieke Homeopathie

Wat is Klassieke Homeopathie?Hahnemann
In 1796 ontdekte de Duitse arts Samuel Hahnemann een andere benadering voor het genezen van ziekte. Hij noemde deze geneesmethode homeopathie (= grieks voor “gelijksoortig lijden”).
Homeopathie is gebaseerd op het gelijksoortigheidprincipe, de natuurwet: “Similia similibus, curentur” (het gelijke wordt door het gelijkende genezen). Koffie kan, als je er gevoelig voor bent, bij overmatig gebruik onder andere slapeloosheid veroorzaken. Als homeopathisch geneesmiddel (Coffea) kan dit juist bepaalde vormen van slapeloosheid verhelpen. Homeopathische geneesmiddelen spreken dat zelfherstellend vermogen aan, dat ieder mens van nature in zich heeft. Hierdoor krijg je een zetje in de goede richting, waardoor je zelf de ziekte of het ongemak overwint en je je weer goed voelt, in evenwicht, vol energie.
Homeopathische geneesmiddelen worden voor 80 % van planten gemaakt, de overige 20 % van mineralen, dierlijke substanties en van ziektemateriaal (zogenaamde nosodes). Hiervan wordt oertinctuur gemaakt, waarvan een kleine hoeveelheid telkens met water wordt verdund en krachtig geschud (dit proces heet potentiëren), waardoor het uiteindelijke geneesmiddel ontstaat.  De geneesmiddelen kunnen alleen hun werkzaamheid laten zien, als ze getest worden op gezonde mensen. Daarom zijn het de meest mens-, dier- en milieuvriendelijke geneesmiddelen. Ze zijn niet giftig, verslavend of onderdrukkend. Door de nieuwe toedieningswijze van de zogenaamde LM-potenties in ruikdosis, is de bekende beginverergering bij homeopathische behandeling, te voorkomen.

Waarom je homeopathie zou kunnen proberen

Contact

Petra van der Heijden
073-5218372 | 06-23884327 info@homeopetra.nl
Afspraak maken