CEASE-therapie

CEASE, staat voor COMPLETE ELIMINATION of AUTISTIC SPECTRUM EXPRESSION. Deze methode is ontwikkeld door homeopathisch arts Tinus Smits.
Cease-therapie
Het is een zeer effectieve methode om autistische kinderen te behandelen, maar ook de aanverwante stoornissen, zoals bv. ADHD, PDD-NOS, dyslexie en andere gedragsstoornissen bij kinderen.

Door een opstapeling van verschillende oorzaken kunnen gedragsstoornissen en autisme ontstaan. Denk hierbij aan bijvoorbeeld vaccinaties, die vaak de belangrijkste oorzaak zijn.  Maar ook  toxische medicijnen of bepaalde hulpstoffen in de voeding, zoals  bijvoorbeeld aspartaam en glutamaat, kunnen hieraan bijdragen.

Deze stoffen komen in het lichaam en dus ook in de hersenen van de kinderen, waardoor die in eerste instantie gaan reageren met  lichamelijke reacties, zoals bijvoorbeeld oorontsteking  of eczeem.

Gaan de verstoringen door, dus nog meer vaccinaties of toxische stoffen, dan kan het kind de toxinen niet meer kwijt en raken de hersens overprikkeld.  Hierdoor kunnen dan veranderingen in gedrag ontstaan, van ADHD tot autisme en mengvormen hiervan.

Het stap voor stap  ontstoren van de verschillende oorzakelijke factoren, met de homeopathisch verdunde en gepotentiëerde stoffen die de gedragsverandering en lichamelijke klachten hebben veroorzaakt, noemt men de CEASE-therapie of  isopathie. Daarnaast worden ook extra vitamines en  supplementen voorgeschreven, ter ondersteuning van het ontstoringsproces.

Autisme en gedragsstoornissen kunnen ook met een erfelijke aanleg vanuit de familie van herkomst te maken hebben.  Om deze te neutraliseren is ook een goede klassiek homeopathische behandeling nodig, zoals is beschreven bij de werkwijze volgens de ziekteclassificatie. De CEASE-therapie kan een waardevolle aanvulling zijn op de normale behandeling volgens de ziekteclassificatie.

Kijk ook op: www.tinussmits.nl

Hierna volgen enkele praktijkvoorbeelden.

PRAKTIJKVOORBEELD I

Thijs is een erg energieke jongen van 8 jaar oud, is erg aanwezig. Op consult praat hij gewoon door je heen en trekt alle aandacht. Hij is ook hypergevoelig volgens moeder, alle prikkels komen bij hem sterk bij hem binnen, hij kan zich niet afsluiten of goed concentreren. Kan zich moeilijk aan de regels houden, alsof het niet bij hem ‘binnenkomt’. Hij kan met tijden explosief zijn in zijn gedrag, gaat dan gooien met dingen.  Het gaat nu niet goed op school, moeder is bezig om hem op een kleinere school te plaatsen, zodat hij meer aandacht krijgt. Als kind was hij langdurig verkouden, met veel groene snotneuzen. Door  de normale klassiek homeopathische behandeling verdwenen de verkoudheden. Hij kreeg meer weerstand en verbeterde wat in gedrag. Ik vond het resultaat niet bevredigend. Bij navraag aan moeder, bleek dat hij flinke koorts kreeg na de BMR en Meningococ C vaccinatie (=Neissvaccin).  Deze ben ik gaan ontstoren. Als na de eerste doses, kwam er een omslag in gedrag. Moeder was verrast.  Thijs werd meteen veel rustiger, was niet meer zo licht ontvlambaar. Het leek alsof hij toegankelijker werd voor adviezen en regels, hij begreep het beter, het kwam ‘binnen’. Moeder was blij, dat er zo snel een positieve reactie kwam. Het gaat nu zo goed, dat hij zelfs op dezelfde school kan blijven. Zijn leerresultaten gaan vooruit, hij kan zelfs een tijd in een boek zitten lezen, waar hij voorheen de rust niet voor had. De ontstoring gaat nog door, maar de resultaten zijn al verbluffend.

PRAKTIJKVOORBEELD II

Joep is een drukke jongen van 7 jaar oud. Hij heeft altijd veel energie gehad, is erg wakker en impulsief, kan niet stilzitten, doet meteen wat hij wil. Speelt het liefst buiten, loopt nooit normaal, moet altijd rennen, heeft een ‘wiebelkussen’ op school, omdat hij niet stil kan zitten. Concentreren is een probleem, is snel afgeleid, wil afwisseling, ‘stuitert’ soms, hyperactief gedrag.  Het is een vrolijke jongen, hij hangt graag de clown uit. Hij heeft lang last gehad van oorpijn en ontstekingen, had hiertegen ook al antibiotica gehad. Door de homeopathische behandeling is zijn lichamelijke gesteldheid sterk verbeterd en is hij in optimale conditie. Zijn gedrag is wel iets verbeterd, maar niet spectaculair. Na het ontstoren van de DKTP-vaccinatie ging het snel beter met Joep. Hij is rustiger geworden en luistert beter, hij snapt nu ook beter waarom hij een standje krijgt.  De juf op school is het ook opgevallen dat Joep beter te bereiken is, hij kan zich langer concentreren op zijn werkjes, wat ook goed is voor zijn schoolresultaten, die door zijn onrust beneden de maat waren. Hij heeft weer een loopoor met stinkende afscheiding, dit hoort bij het schoonmaakproces, dus we zijn nog niet klaar. Maar de positieve verandering in zijn gedrag, geeft de ouders de moed om verder te gaan.

Contact

Petra van der Heijden
073-5218372 | 06-23884327 info@homeopetra.nl
Afspraak maken