Access Consciousness Bars®

In een tijd waar alles draait om stress, haast en zoveel mogelijk doen in zo weinig mogelijk tijd, krijgen steeds meer mensen behoefte aan rust in hun hoofd. Bovendien hebben velen het gevoel dat ze de touwtjes van hun leven niet meer in handen hebben. Energetische therapie kan in dat geval veel brengen: rust, openheid en het vermogen om dingen te veranderen. Een relatief nieuwe vorm van energetische therapie is Access Consciousness, een theorie die ervan uitgaat dat er 32 ‘Access Bars’ door en rondom het hoofd lopen, waarmee je energetische veranderingen in het lichaam kunt aanbrengen. Deze therapie is ontwikkeld rond 1990 in Amerika door Gary Douglas en Dain Heer. Met workshops en lessen leren zij anderen om hun leven te veranderen.

Access Bars om de energie te herstellen

Om je leven te veranderen, is het dus allereerst noodzakelijk om die energetische starheid ongedaan te maken. Pas als de energie weer vrij is ben je in staat om drastische keuzes te maken en nieuwe stappen te ondernemen. Volgens Access Consciousness kun je dat bereiken door middel van een sessie met Access Bars. Daarbij raakt een therapeut voorzichtig de 32 energetische punten op het hoofd aan, die corresponderen met de 32 energetische banen in het hoofd. Daardoor wordt iedere gedachte die je tegenhoudt om ‘te ontvangen’ uitgewist. Zo komt er ruimte om te ontvangen: nieuwe ideeën, filosofieën en plannen krijgen de kans om een plek in je hoofd te veroveren. Zo heb je weer toegang tot heldere inzichten en kun je nieuwe stappen zetten, zonder dat je het eng vindt, zonder dat je geremd wordt door je vooringenomen angsten en onzekerheden.

Wat zijn de BARS?

De naam ‘Bars’ is te vertalen als ‘banen’ of als ‘tralies’ en is een verzamelnaam voor een 32 punten die energiebanen vormen door en om het hoofd. Daarin ligt de elektrische lading van alle gedachten, ideeën, houdingen, beslissingen en overtuigingen die je ooit hebt gehad als patroon opgeslagen.
Door deze specifieke punten met aanraking te activeren, laat dat deze banen toe om die spanning te ontladen, zodat wordt er meer ruimte gecreëerd voor nieuwe mogelijkheden. Het verandert de hersengolven en het elektrisch functioneren van de hersenen.
Elke Bar correspondeert met het aspect of gedeelte in je leven waar deze naar het genoemd is, bijvoorbeeld: alle energie van elke gedachte die je ooit hebt gehad over geld, is opgeslagen in de “geld” Bar.
Er zijn Bars voor: het lichaam, genezing, controle, bewustzijn, creativiteit, kracht, veroudering, seksualiteit, plezier, verdriet, tijd en ruimte, communicatie etc.

Hoe gaat een BARS sessie in zijn werk en wat doet het?

 

Het nalopen van de Bars is een proces waarbij je volledig aangekleed ontspannen op je rug ligt in een ligstoel. De behandeling duurt gemiddeld 1 tot anderhalf uur.
De 32 punten op het hoofd worden in verschillende samenstellingen licht aangeraakt waardoor de ‘lading’ van overtollige gedachten, overtuigingen, oordelen en standpunten wordt opgeruimd, afgezien van wat je cognitief weet.
Dit valt te vergelijken met een ‘defragmentatie’ van de harde schijf van je computer. Het ‘verwijderen’ van oude ‘bestanden’ en ongebruikte ‘programma’s’ die ruimte opnemen en je energie systeem zwaar en overladen maken.
Wat wordt opgelost en opgeruimd krijg je werkelijk terug in meer ruimte en gemak in jouw leven, wat een grotere ontvankelijkheid biedt voor meer van wat jij wenst.

 

Wat zijn de voordelen van het laten nalopen van je BARS?

Veel mensen zeggen dat ze na afloop van een Bars-sessie meer ruimte in hun hoofd voelen, alsof het schoongemaakt is. Ook verdwijnen sommige fysieke en mentale problemen al na één Bars-sessie. Het verwerken van heftige emoties van trauma’s, recent of langer geleden gaat duidelijk sneller.
In het slechtste geval heb je het gevoel dat je een heerlijke massage hebt gehad en voel je je rustig en ontspannen. In het beste geval maakt het je leven een stuk aangenamer en gemakkelijker, je leert beter ontvangen en maakt de juiste keuzes voor jezelf.

ACCESS BARS bij kinderen

Een Access Bars-behandeling kan ook veel betekenen voor kinderen.

Kinderen met leerproblemen, concentratie stoornissen, ADHD, autistische kenmerken, onrust en moeilijkheden in omgang met andere mensen en kinderen, reageren erg goed op een Access Bars-behandeling. Ze boeken vooruitgang in hun ontwikkeling, voelen zich rustiger en lekkerder in hun vel.

“Ik voel me fijner sinds die mevrouw aan mijn hoofd heeft gezeten” vertelde een jongen van 9 jaar na de behandeling tegen zijn moeder. Hij had vooral moeite met het maken van vriendjes op school, voelde zich vrolijker en rustiger.

Een meisje van 4 jaar, die achter was in ontwikkeling, maakte sprongen vooruit, was veel rustiger na de behandeling.

Een Access Bars-behandeling bij kinderen duurt ongeveer een half uur, afhankelijk van de leeftijd.


 

Kijk ook eens op de officiële site van Access Consciousness Bars.

Contact

Petra van der Heijden
073-5218372 | 06-23884327 info@homeopetra.nl
Afspraak maken